................................................................................
الحمد لله والصلاة علی رسول الله وعلی آله آل الله ولعنة الله علی اعدائهم اعداء الله.
دیربازی است که عقایدی مخالف با ضروریات اسلام، اعتقاد گروهی شده؛ و کتابهایی به عنوان اعتقادات اسلامی مورد تدریس و تعلیم و تعلم و صدور مدرک و تدوین پایان نامه و… قرار میگیرد که در گذشته به عنوان فنی از فنون شمرده میشد نه به عنوان اعتقادات اسلامی و معارف الهی و تعالیم مکتب وحی. و امروزه بسیاری افراد پرچمدار عقایدی هستند که خلاف ضروریات اسلام و ادیان است، از جمله:
۱) در ضمن ادعای واهی کثرت معانی وحدت وجود، و نسبت دادن نفهمی به عموم اساطین مخالف آن، معنای توحید الهی به وحدت وجود خالق و مخلوق تحریف و تأویل میشود.
۲) اعتقاد به حدوث عالم انکار شده و اعتقاد به حدوث ذاتی ازلی و قدم عالم جای گزین آن میگردد.
۳) معنای واقعی خلقت، به تطور و تغیر وجود خالق متعال به صورتهای مختلف تأویل میشود.
۴) در ضمن اثبات واجب الوجودی که کل الاشیاء است، در حقیقت وجود باری تعالی انکار میشود.
۵) به توهم کلیت جبر و ضرورت علی و معلولی، اعتقاد به جبر جای گزین اثبات اختیار میگردد.
۶) تحت عنوان حرکت تمام اشیا به سوی کمال و تجرد و فنای فی الله، معاد و وجود حقیقی بهشت و دوزخ انکار میگردد و…
ضروریات و براهین قطعی مکتب وحی ظواهر ظنی دینی! تعریف شده، و برخی اوهام دیگران علوم عقلی دانسته آمده، و بررسی نظریات علمی، اهانت به علمای بزرگوار تلقی میگردد و به توهم دفاع از خدمت گزاران مکتب، با ضروریات و اصول قطعی و برهانی مکتب مخالفت میشود.
اغلب مؤسسات کلامی که در مباحث توحیدی فعالند نیز تنها نام کلام دارند و عملا حقایق اعتقادات کلامی را انکار میکنند چنان که “مکتب تفکیک” هم در این میان تولّد نامشروع یافته و به نام دفاع از معارف وحیانی، همان عقاید نادرست بیگانه را احیا و ترویج میکند.
بدون شک بحث و مناظره علمی و به نحو احسن، فرمان خداوند متعال، و روش تمامی انبیا و امامان معصوم علیهم السلام است؛ و چنانچه کسی از این سنت الهی روی برگرداند، و خود را اهل فهم دانسته و پیوسته مخالفان خویش را به نادانی و جهالت نسبت دهد، از روش عقلی و اسلامی و منصفانه دوری نموده، به غرور نابجا و خشم خداوند متعال گرفتار است.
قال أبو عبد الله علیه السلام: إیاک أن تنصب رجلا دون الحجة فتصدقه فی کل ما قال. معانی الاخبار، ۱۶۹٫
بپرهیز از این که غیر از حجت خدا کسی را برگزینی، و هر چه را که میگوید تصدیق کنی!
نیز روشن است که ترویج امور اعتقادی حقّی شخصی نیست که کسی استبداد رأی اعمال کند، بلکه وظیفه هر مسلمان و انسان متعهد است که از حق دفاع کند، و کسانی که مانع این وظیفه عقلی و الهی شده، یا نسبت به آن بیتفاوت باشند عند الله مسؤول خواهند بود.
لَوْلا یَنْهاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَالاحْبارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الاثْمَ وَأَکْلِهِمُ السُّحْتَ لَبِئْسَ ما کانُوا یَصْنَعُونَ. (مائده،۶۳) فَلا تَخْشَوُا النَّاسَ وَاخْشَوْنِ. (مائده،۴۴) وَلَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ. (حج، ۴۰).
… ثم أَنْتُمْ أَیُّهَا الْعِصَابَةُ عِصَابَةٌ بِالْعِلْمِ مَشْهُورَةٌ وَبِالْخَیْرِ مَذْکُورَةٌ وَبِالنَّصِیحَةِ مَعْرُوفَةٌ… (بحار الانوار،۹۷/۷۹).
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآله وسلم: إِذَا ظَهَرَتِ الْبِدَعُ فِی أُمَّتِی فَلْیُظْهِرِ الْعَالِمُ عِلْمَهُ فَمَنْ لَمْ یَفْعَلْ فَعَلَیْهِ لَعْنَةُ اللَّهِ. (کافی، ۱/۵۴).
تذکر: همان طور که روش تمامی نقدهای علمی است در این نوشته نیز تنها محل شاهد مطالب آورده شده، اما در عین حال کاملا دقت شده است که با توجه به قبل و بعد کلام، مراد گویندگان تغییر نکند، و امانت علمی مراعات شود.
لذاجمعی از طلاب ودانش آموختگان معارف ومکتب اهل بیت علیهم السلام برآن شدند که سایت وانجمنی را برای ترویج مکتب واقعی اهل بیت علیهم السلام تاسیس کرده تابتوانیم خدای حقیقی رانشان همگان دهیم وگامی برای ظهور امام عصرعج الله تعالی فرجه الشریف برداریم.